Etykieta na nalewkę pigwówkę – 20 szt.

16.00 

Nalewka z pigwy

Łatwa w przygotowaniu, smaczna, dlatego tak chętnie jest wyrabiana w domu. A w naszym sklepie oferujemy etykiety na nalewkę z pigwy, które dopełnią i ozdobią ten wyrób.

Wielkość etykiety to ok. 10,5 x 6,5 cm
Cena za komplet 20 szt.

Z piwniczki Mirka

Alc. 4,5% - 500ml

Toruń 15/10/2025

W okienkach poniżej wpisz własny tekst:

Przed dodaniem do koszyka kliknij przycisk Podgląd

  • ORLEN Paczka - 12,90 zł
  • Paczkomat - 14,90 zł
  • Kurier - 17,90 zł
Darmowa dostawa od 199 złotych.

Informacja dla instytucji publicznych:

Jeśli zamawiasz nasze produkty dla instytucji publicznej wybierz formę płatności przelew bankowy. W momencie wysłania przesyłki otrzymasz na wskazanego przez Ciebie maila fakturę z 14-dniowym terminem płatności.

Bezpieczne płatnościBezpieczne płatności
Etykieta na nalewkę pigwówkę - 20 szt.
Etykieta na nalewkę pigwówkę – 20 szt.
16.00 

Etykiety drukowane są na odpowiednio dobranym specjalistycznym papierze samoprzylepnym, którego podkład jest ponacinany do łatwego rozwarstwiania. Produkt jest gotowy do samodzielnego przyklejania na butelkach/słoikach. Dzięki właściwemu przygotowaniu etykiet oklejanie jest bardzo sprawne i proste!

Pigwa czy pigwowiec

Pigwa i pigwowiec to bardzo podobne owoce. Różnią się głównie wielkością. Do nalewek i przetworów zazwyczaj używa się pigwy, która jest większa i przez to łatwiejsza w przygotowaniu.

Owoce pigwy

A jeśli dysponujesz akurat owocami pigwowca, to też możesz je użyć. Mają podobny smak, aromat i właściwości.

Przepis na nalewkę z pigwy

Nalewka pigwowa – przepis na bardzo smaczny napój, który jest bardzo łatwy w przygotowaniu. W sezonie na pigwy, czyli październik-listopad, przygotowujemy nalewkę i odstawiamy do Świąt. Napój z pigwy przyjemnie zaskoczy Cię swoim oryginalnym i nieoczekiwanym smakiem.

Składniki nalewki z pigwy

  • Owoce pigwy – 1 kilogram
  • Cukier – 400 gramów
  • Wódka – 0,5 litra

1
Receptura na nalewkę z pigwy jest bardzo prosta. Należy dobrze umyć pigwę, pokroić na 4 części, wykroić rdzeń z nasionami, a następnie dowolnie pokroić w plastry.

2
Tak przygotowaną pigwę przekładamy do słoika, zasypujemy cukrem, przykrywamy i odstawiamy na 2 dni. Aby cukier był równomiernie rozprowadzony możesz wstrząsnąć słoikiem i wymieszać.

3
Dwa dni później, gdy pigwa puści sok, wlej do niej wódkę. Odstaw na 4 tygodnie. Po tym czasie odcedź płyn przez sito. Kiedy opadną osady z pigwy można nalewkę przefiltrować przez papierowy filtr albo watę, aby uzyskać bardziej klarowny płyn.

Nalewka z pigwy jest gotowa.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.