Etykiety drukowane są na odpowiednio dobranym specjalistycznym papierze samoprzylepnym, którego podkład jest ponacinany do łatwego rozwarstwiania. Produkt jest gotowy do samodzielnego przyklejania na butelkach/słoikach. Dzięki właściwemu przygotowaniu etykiet oklejanie jest bardzo sprawne i proste!
Pigwa czy pigwowiec
Pigwa i pigwowiec to bardzo podobne owoce. Różnią się głównie wielkością. Do nalewek i przetworów zazwyczaj używa się pigwy, która jest większa i przez to łatwiejsza w przygotowaniu.
A jeśli dysponujesz akurat owocami pigwowca, to też możesz je użyć. Mają podobny smak, aromat i właściwości.
Przepis na nalewkę z pigwy
Nalewka pigwowa – przepis na bardzo smaczny napój, który jest bardzo łatwy w przygotowaniu. W sezonie na pigwy, czyli październik-listopad, przygotowujemy nalewkę i odstawiamy do Świąt. Napój z pigwy przyjemnie zaskoczy Cię swoim oryginalnym i nieoczekiwanym smakiem.
Składniki nalewki z pigwy
- Owoce pigwy – 1 kilogram
- Cukier – 400 gramów
- Wódka – 0,5 litra
1
Receptura na nalewkę z pigwy jest bardzo prosta. Należy dobrze umyć pigwę, pokroić na 4 części, wykroić rdzeń z nasionami, a następnie dowolnie pokroić w plastry.
2
Tak przygotowaną pigwę przekładamy do słoika, zasypujemy cukrem, przykrywamy i odstawiamy na 2 dni. Aby cukier był równomiernie rozprowadzony możesz wstrząsnąć słoikiem i wymieszać.
3
Dwa dni później, gdy pigwa puści sok, wlej do niej wódkę. Odstaw na 4 tygodnie. Po tym czasie odcedź płyn przez sito. Kiedy opadną osady z pigwy można nalewkę przefiltrować przez papierowy filtr albo watę, aby uzyskać bardziej klarowny płyn.
Nalewka z pigwy jest gotowa.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.