Etykiety na przetwory z ryb i mięsa
Przetwory nie są wyłącznie z warzyw i owoców. Domowym sposobem przygotować można także pyszne konserwy mięsne i rybne. Są nie tylko smaczniejsze od tych sklepowych, ale przede wszystkim wiadomo, że ich skład jest naturalny. Gotowe wyroby najbezpieczniej umieścić w szklanym słoiku i opatrzyć stosowną etykietą.
Konserwy mięsne
Mięso można jeść na wiele sposobów. Oprócz tych tradycyjnych dań obiadowych popularne są również mięsne i rybne przekąski.
Są to głównie pasztety, konserwy z mielonką, przetwory marynowane.
Wyświetlanie 1–18 z 25 wyników
-
Etykiety na przetwory z ryb i mięsa
14.90 zł – 16.90 zł Wybierz opcje This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page -
Etykiety na przetwory z ryb i mięsa
14.90 zł – 16.90 zł Wybierz opcje This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page -
Etykiety na przetwory z ryb i mięsa
14.90 zł – 16.90 zł Wybierz opcje This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page
Wyświetlanie 1–18 z 25 wyników
Wekowanie to świetny sposób na wydłużenie trwałości na przykład pasztetu. Zwykle przyrządza się go w większych ilościach. Trzymany w lodówce zachowa świeżość nawet dwa tygodnie.
Mięso w słoikach
Mięso w słoiku to jeden z najstarszych i najprostszych sposobów na przechowywanie żywności. Mięso w słoiku można przechowywać przez długi czas – nawet kilka lat – bez utraty smaku lub jakości. Jest to świetna metoda na przechowywanie mięsa i nie wymaga mrożenia.
Ich wykonanie wcale nie jest tak skomplikowane, jak by się mogło wydawać. Trzeba mieć jednak dobry przepis i prawidłowo przeprowadzić proces pasteryzacji. Wtedy mięso w słoikach nie ulegnie zepsuciu. Puszki na konserwy z powodzeniem mogą zostać zastąpione przez słoiki i domowe sposoby wekowania.
Konserwy rybne
Wekować można mięso mielone oraz w kawałkach, natomiast ryby najczęściej marynuje się w filetach.
Domowe konserwy skracają czas przygotowywania posiłków. Przetwory z ryb i mięsa wyjęte ze słoika można jeść na zimno. Ewentualnie krótko się je podgrzewa dla lepszego smaku.
Receptury potrafią się mocno między sobą różnić. Dlatego udostępniamy naszym klientom specjalne etykiety do opisywania przetworów.
Naklejka na słoiku informuje, kto jest twórcą danego przetworu i z jakiego przepisu korzystano. Dzięki etykietom można mieć pełną spiżarkę przeróżnych wyrobów. Nie będzie kłopotu z ich poprawną identyfikacją.
Etykiety na konserwach w słoikach
Etykieta musi precyzować rodzaj wyrobu. Na przykład „pasztet z gęsi” albo „ryba w occie”. Oferowane na zalepieni.pl etykiety można dowolnie personalizować. Przy składaniu zamówienia uzupełnia się okienka kreatora treści. Właśnie ten podany tekst zostanie wydrukowany na etykietach i dostarczony do klienta. W opisie można podać miejsce wykonania przetworu.
Ważną informacją, która powinna się pojawić na etykiecie, jest data zrobienia słoika. Dokładny termin przydatności zależy od długości pasteryzacji oraz wielokrotności jej powtórzeń. Zwykle jednak nie powinno być to dłużej niż kilka miesięcy. Słoiki z mięsnymi przetworami nie muszą być trzymane w lodówce. Wskazane jest chłodne i ciemne miejsce, bo wysoka temperatura może przyspieszyć proces psucia się zawekowanego mięsa.
Nasze etykiety mają także opcję wymienienia składu. Szczególnie przydaje to się przy marynatach i konserwach z dodatkiem warzyw oraz przypraw. Etykiety są bardzo estetyczne i mają grafikę nawiązującą do rodzaju przetworu. Kolory oraz napisy nie ścierają się podczas użytkowania i wytrzymają długie przechowywanie słoików w spiżarni.
Jak znakować słoiki z przetworami?
Przed umieszczeniem mięsnych i rybnych przetworów słoiki oraz nakrętki obowiązkowo należy wyparzyć, aby pozbyć się wszystkich szkodliwych drobnoustrojów. Mięso wymaga znacznie dłuższego gotowania niż przetwory z warzyw albo owoców. Na przykład w procesie tyndalizacji – pasteryzację powtarza się kilkukrotnie. Łącznie może to trwać nawet kilka dni. Po zagotowaniu słoiki powinny być idealnie szczelne.
Znakowanie przetworów można zacząć, jak tylko słoiki ostygną. Nasze etykiety są samoprzylepne, czyli nie ma konieczności korzystania z kleju albo taśmy klejącej. Rozwarstwianie naklejek nie jest niczym trudnym. Wystarczy podważyć czubek naklejki i reszta łatwo odchodzi od folii zabezpieczającej.
Słoiki przed znakowaniem dobrze jest przetrzeć szmatką, tak by miały one suchą i czystą powierzchnię. Wilgoć osłabia działanie kleju i może zniszczyć nalepkę.
Oferowane przez nas naklejki mają około 10-11 cm długości i 8 cm szerokości. Pasują na każdy standardowy słoik. Nalepkę po nałożeniu na powierzchnię słoika powinno się lekko docisnąć i wygładzić. Pozwoli to pozbyć się pęcherzyków powietrza.
Żadne dodatkowe zabiegi już nie są wymagane, etykieta bardzo dobrze trzyma się szklanej powierzchni. Nie odpadnie od niej mimo częstego dotykania oraz przesuwania słoika.
…
Kto nie lubi rybnych i mięsnych przetworów? Dzięki nim można się delektować smakiem pysznych i pożywnych dań nie tylko w sezonie, ale również podczas chłodnych, zimowych miesięcy.
Do robienia pysznych przetworów można wykorzystać niemal każde mięso, co zapewni dużą różnorodność w domowej spiżarce. Dobrze znane klasyki, jak ryba w occie czy domowy pasztet, będą smakować inaczej w zależności od receptury i sposobu przygotowania. Wpływ na końcowy efekt ma nawet miejsce chowu ryb, drobiu czy wieprzowiny.