Etykiety na anyżówkę własnej roboty
Nasza, domowa Anyżówka to dla wielu z nas bardzo ciekawy trunek, jeśli chodzi o alkohole które sami możemy wykonać. Szeroka dostępność anyżu sprawia, że śmiało możemy samodzielnie wykonać tą smaczną nalewkę.
Zakup anyż i do dzieła!
Wystarczy niespełna 30 minut na przygotowanie!
Szybki kurs robienia tej nalewki:
- anyż zalej wódką lub spirytusem i odstaw w ciemne miejsce na 1 dzień
- wsyp cukier na patelnię i przepal na małym ogniu cały czas intensywnie mieszając, aż stanie się złoty jak miód ale pamiętaj nie można go spalić!
- dodaj szklankę wrzątku i mieszaj aż cukier całkowicie się rozpuści
- odstaw nalewkę w ciemne miejsce aż “naciągnie”. Możesz próbować już po tygodniu. To wdzięczna i szybka w wykonaniu nalewka.
SMACZNEGO!
Proporcje składników:
- 0,5 litra wódki (jeśli masz spirytus 0,5 litra to dodaj 2-3 szklanki przegotowanej wody w zależności jak mocny trunek lubisz)
- anyż mniej więcej 2 garści (najlepiej gwiazdki, ale mogą być ziarenka)
- cukier do skarmelizowania 3 łyżki, ale można więcej lub mniej w zależności czy wolimy słodką nalewkę, czy raczej anyżkową wódeczkę
Jeśli szukasz porządnej i estetycznej etykiety na z mocnym klejem to dobrze trafiłeś!
Nasze etykiety na popularną “anyżówkę” drukowane są na odpowiednio dobranym papierze samoprzylepny, ponacinanym od spodu dla łatwego rozwarstwiania. Produkt jest gotowy do samodzielnego przyklejania na butelkach/słoikach. Dzięki właściwemu przygotowaniu etykiet oklejanie jest bardzo sprawne i proste!
Uwaga: butelka nie należy do zestawu, służy pokazaniu możliwości ekspozycji.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.