Etykiety na zakwasy

Zapach domowego, świeżo upieczonego chleba, roznoszący się po domu, pobudza zmysły. Sprawia, że możesz powrócić myślami i wspomnieniami do czasów dzieciństwa. Własnoręczne pieczenie chleba jest w zasięgu Twojej ręki! Jedyne, czego potrzebujesz, to zakwas. Chleb na zakwasie ma znakomity smak, aromatyczny zapach i długo zachowuje świeżość.

Zakwas nie tylko musi mieć postać zakwasu chlebowego. Prócz niego mamy również pełen wartości odżywczych zakwas buraczany, z którego możesz przygotować przepyszny barszcz, czy też zakwas z kapusty kiszonej, który również stanowi bazę do przygotowania zup. Co więcej, nie brakuje miłośników picia zakwasów w czystej postaci.

etykiety na zakwasy

Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

Jeśli wytwarzasz zakwas na własny użytek, w skali lokalnej, czy chcesz uczynić z niego swój prywatny biznes, możesz już teraz zainwestować w etykiety, które sprawią, że domowe produkty będą estetycznie opisane. Nasze oznaczenia to doskonały sposób, by nadać im profesjonalny wygląd. Wybieraj spośród wielu wzorów, rozmiarów i kolorów, by stworzyć unikatową etykietę, odzwierciedlającą Twoją pasję w zakresie przygotowywania zakwasów.

Trwałe i wyjątkowe – oznaczenia na zakwasy najwyższej jakości!

Zdajemy sobie sprawę, ile serca, czasu i pracy wkładasz w to, by wytwarzane przez Ciebie zakwasy stały się fundamentem do upieczenia pysznego chleba. Zwracasz z pewnością wiele uwagi na staranny dobór składników. Pilnujesz procesu fermentacji, dokarmiasz swoje zakwasy regularnie, by stały się wprost idealne. Możesz wykorzystywać do nich mąkę pochodzącą wprost z młyna, dzięki czemu zyskujesz pewność, że finalny produkt będzie bazą dla pieczywa z chrupiącą skórką, puszystego i zniewalającego w smaku.

Podobnie możesz podchodzić do przygotowania zakwasu buraczanego. Wybierasz dorodne buraki, które kroisz i kisisz. Wymaga to czasu i pracy, aby ostatecznie wyprodukować zakwas o szlachetnym kolorze burgundu, który będzie zawierał cenne składniki odżywcze pomocne przy leczeniu i wspomaganiu terapii różnych chorób.

Zakwas z kapusty kiszonej powstaje w podobnym procesie fermentacji mlekowo-winnej z wykorzystaniem kapusty. Wraz z upływem czasu i użycia dobrze znanej Tobie receptury zyska on charakterystyczny kwaśny smak i aromat. Ze względu na antyoksydacyjne właściwości zakwas z kiszonej kapusty zyskuje zwolenników, zwłaszcza wśród entuzjastów medycyny ludowej.

Niezależnie od rodzaju produkowanego zakwasu, możemy zaoferować estetyczne naklejki na butelki, słoiki i inne naczynia, w których przechowujesz swój produkt. Mamy w ofercie wysokiej jakości etykiety na zakwasy. Są one:

  • Trwałe i estetyczne – etykiety na zakwasy drukujemy na odpowiednio dobranej folii samoprzylepnej, ponacinanej, do łatwego rozwarstwienia przed przyklejeniem.
  • Łatwe w użyciu – dostarczamy oznaczenia w postaci naklejek gotowych do samodzielnego przyklejenia na butelkach czy słoikach.
  • Wyraziste, produkowane z wykorzystaniem żywych, trwałych kolorów – produkujemy je w najnowszej technologii druku, maszyną 8-kolorową.
  • Personalizowane – możesz samodzielnie zdecydować, jaki tekst znajdzie się na etykiecie.

Poznaj naszą ofertę na etykiety na zakwasy i wybierz odpowiedni dla siebie wzór!

Dlaczego warto oznaczyć swój zakwas?

Domowe pieczenie chleba na bazie zakwasu wymaga nie tylko znakomitego, sprawdzonego przepisu, ale przede wszystkim uczucia i zaangażowania. Mówi się, że najlepsi piekarze pieką chleb z miłością. Szanują ciasto chlebowe, odpowiednio je wyrabiają i nie szczędzą czasu na to, by wyrosło. Ważny jednak pozostaje sam zakwas, a właściwie różne zakwasy, dzięki którym możesz upiec puszysty chleb pszenny, pełen ziaren chleb żytni, albo chleb orkiszowy. Każdy zakwas może mieć inne właściwości i wymaga innego potraktowania.

Trzymając je w oddzielnych słoiczkach, nietrudno o pomyłkę. Na pierwszy rzut oka mogą wyglądać dokładnie tak samo, ale błąd przy dokarmianiu zakwasu sprawi, że straci on swoje założone właściwości.

Analogicznie będzie w przypadku zakwasów buraczanych i z kapusty kiszonej. Inny wiek produktu, inne proporcje składników sprawiają, że mają one nieco inny smak, który decyduje o tym, jak smakować będzie potrawa. Poziom kwaskowatości dla zakwasów buraczanych i z kiszonej kapusty może być istotny dla osób, które piją je w takiej postaci jako napój pełen prozdrowotnych właściwości. Dlatego też oznaczenie i rozróżnienie ich rodzajów ma duże znaczenie, a chaos wkradający się do Twojej domowej produkcji kulinarnej nie jest wskazany.

Jest jednak na to rada – oznaczaj swoje zakwasy przy użyciu oferowanych przez nas etykiet, a unikniesz pomyłek i zawsze zachowasz pełną kontrolę nad swoimi produktami. Etykiety na zakwasy to wybór odpowiedni dla Ciebie, jeśli:

  • Wytwarzasz zakwasy nie tylko dla siebie, ale i dla znajomych, rodziny lub w celach komercyjnych.
  • Przechowujesz kilka rodzajów zakwasów jednocześnie.
  • Lubisz lub planujesz eksperymentowanie z różnymi składnikami i smakami.
  • Regularnie dokarmiasz zakwasy, pochodzące z różnych okresów i chcesz śledzić na bieżąco ich kondycję.

Profesjonalne etykietowanie zakwasów – co zyskujesz?

Dzięki etykietowaniu szybko możesz zidentyfikować, co znajduje się w słoiczku czy butelce. Czytelne napisy i oznaczenia sprawią, że zakwas zyska piękną szatę graficzną i stanie się kompletnym produktem, który możesz sprzedać, ale i podarować w prezencie. Z pewnością zrobi on wrażenie na obdarowanych – to wyjątkowy podarek wprost od serca, w który wkładasz wiele pracy.

Możesz stworzyć swoją indywidualną kolekcję zakwasów, wybierając pasujące wzory z naszej oferty i dokonując ich personalizacji. Wystarczy, że podasz swój tekst, a my umieścimy go na wybranej przez Ciebie etykiecie.
Twoje przetwory na półce w kuchni czy w spiżarni będą prezentować się doskonale. Już nigdy nie będziesz mieć problemu ze znalezieniem takiego zakwasu, którego w danym momencie potrzebujesz.